29 november, 2007

Vi badar i grönsaker!

Nu har äntligen vår första leverans från Årstiderna kommit. Vi var tidigare prenumeranter på Ekolådan och har verkligen inget ont att säga om dem, men var sugna på att vidare utforska utbudet av ekologiska frukter och grönsaker för hemleverans. En första genomgång av innehållet i den här veckans låda får det att vattnas i munnen: Sallad från Cucho Verde Semillero (Spanien), vita morötter från Billeslund, purjolök från Billeslund, tomater från Productos Ecologica Del Sur (Spanien), broccoli från Agrinatura (Italien), graffitiaubergine från Productos Ecologica Del Sur (Spanien), ananas (Equador), apelsiner från Al-Arbuli (Spanien), äpplen från Bendt Jensen, mild chili från Lykkesholm och Ostronskivling från Cooperativa Primavera (Italien). Allt ekologiskt och av fantastiskt fin kvalitet. (Smaken får vi berätta mer om senare, vi har inte hunnit hugga in än. Förutom på en morotsbit, som var knaprigt söt och god.)
Lådans innehåll fick ligga på bordet ett tag för att fotot skulle bli helt fritt från nyfikna djur. Så här blev en av de första bilderna.
I går kväll var vi ute och åt på Shanti, en mysig indisk restaurang på söder med mycket god och vällagad mat. Vi åt varsin sizzlar, Martinas vegetarisk och min med såväl lamm, kyckling och scampi som grönsaker. Inspirerad av Martinas mango lassi försökte jag i morse mixa ihop en egen till frukosten, men den blev ganska trist och färglös. Visserligen var mangon i omognaste laget, men om någon har andra lassitips tas de tacksamt emot!
(Jag blir för resten inte riktigt klok på radbrytningarna här. Antingen improviserar blogger fram en massa spontana radbrytningar eller så bestämmer den sig för att mina radbrytningar är fula och tar bort hela rasket. Vet nån bot?)

Inga kommentarer: