22 november, 2007

Tarta de queso con frutas silvestres

Det är november och mörkt, mörkt. Förkylningsembryorna bryter aldrig riktigt ut, men avlöser varandra och försänker mig i en stickande dimma. Som frilansare kan man "ta ledigt när man vill", men sällan sjukskriva sig när man bara behöver det så där lite lagom. Jag har ont i huvud, kropp, hals och axlar och gnäll, gnäll, gnäll, gnäll, gnäll... Men ska jag klaga? Inte då! Boten heter cheescake!


Minicheesecake med bär
(8 st)
6-7 digestivekex
c:a 1/2 dl flytande smör
100 g Philadelphia light (1/2 paket)
1 dl Kesella (1/2 burk)
1/3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
några stänk citronsaft
1-1,5 dl frysta bär (björnbär, hallon, blåbär)


Mixa digestivekex, blanda med smör och tryck ut i mazarinformar av aluminium. Mixa resten av ingredienserna och häll i formarna. Grädda i 175º i 20-25 minuter och låt sedan kallna. Vi ställde dem i frysen och åt dem halvfrusna. Exemplaret på bilden är helfruset, men tänker förmodligen bli ätet halvtinat. Ja, ni förstår. (Det går förstås att göra en normalstor cheesecake med samma proportioner, men då bör nog receptet fördubblas.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Den ultimata cheesecaken måste jag säga. Supersmarrig!
Och den blir ännu tjusigare än den på bilden, den var ju frusen som sagt.
Prova!

kramar från martina