
(4 port.)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tetra passerade, ekologiska tomater
2-3 msk tomatpuré
1 buljongtärning
vatten (3-4 dl)
mejram (1 tsk-1 msk)
cayennepeppar (lagom mycket)
olivolja
Finhackad lök fräses i olivolja några minuter för att sedan få sällskap av finhackad vitlök ytterligare någon minut och därefter tomatpuré och mejram. När man har stått och njutit klart av dofterna ska resten i (tomater, vatten, buljongtärning, cayennepeppar) och efter en puttring på 10-15 minuter är soppan klar att äta. Den blev ganska syrlig, vilket passade oss perfekt just i dag, men annars kan man nog mjuka upp den med lite socker och kanske servera med crème fraîche. Till detta åt vi örtkryddad focaccia med olivolja, mozzarella, tomat, salt, peppar och basilika. Och avokado. Nu är jag snart frisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar