27 november, 2007

Flytande frukt!

Till middag i går blev det matplättar, som känns riktigt lyxigt trots att det är så enkelt. Smeten är i grund och botten en vanlig pannkakssmet på grahamsmjöl i stället för vetemjöl som mixas med ett ångkokt broccolistånd och blandas med riven morot. Jag gillar keso, rödlök och svart kaviar till. Blini utan bling, kan man säga.

Om man är för lat i käkarna för att tugga i sig frukt och grönt går det ju alltid att låta maskiner göra jobbet. Vår nya superstavmixer (700 W! Man vet att man har hittat rätt stavmixer när den och alla dess tillbehör tar mer plats i skåpet än matberedaren den är så mycket smidigare än.) har gett oss smak för smoothies och vår råsaftcentrifug har också åkt fram ur sitt skåp.

Vad sägs om det här, och det var bara gårdagens skörd:


I ordning: Juice på kiwi, romansallad, gurka och palsternacka. (Väldigt smakrik, ganska syrlig, nästan lite väl kryddig och skarp mot gommen.) Juice på granatäpple, cantaloupemelon och passionsfrukt. (Mild och frisk, ljuvligt god.) Smoothie på mango, apelsin och kiwi. (Syrligt vitaminrik, uppiggande och underbart god.)

Fortsätter vi hälla i oss antioxidanter i den här takten kan vi nog se fram mot en garanterat rostfri unge till våren.

2 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Jag suckar längtansfullt. Är det sant att det finns folk som ni, som håller på och är såhär innovativa och som även delar med er till oss andra slöfockar av era rön?

Alltså: egentligen är det antagligen bara att köra på och stavmixa sig sanslös. Men gör man det? Icke. Skäms man över sin släppja? Jajamän. Nu när det är nytt kapitel i tillvaron ska det bli mer mixande, det får bli mitt snart adventslöfte.

kalle sa...

Nej, det är inte riktigt sant att vi finns, mycket är förstås nyhetens behag. Men det här sporrar oss förstås att hålla igång. Vi får se hur det går!