04 februari, 2008

Räkmacka

Igår gjorde vi räksmörgåsar! Vi hade räkor i frysen som vi tinade och blandade med gräddfil, lite lättmajonäs, nymald svartpeppar och hackad dill. På med röran på en bit kavring och ett skivat kokt ägg. Toppa med en citronskiva och en dillkvist. Jag adderade även en ohemul mängd sikrom (näe, inte sunkig stenbitsrom) ovanpå. Det var smarrigt!
Det är gott med lite hackad rödlök också men J gillar inte rå lök så det skippar vi.

/M

3 kommentarer:

kalle sa...

Hihi, äter du nåt annat än räkor? ;)

Det låter gott! Sikrom, hur är det? (Jag är ju för det mesta fullt nöjd med stenbitsrom och tycker som bekant att löjrom mest är jolmigt, men det är ju alltid kul att prova nåt nytt.)

Unknown sa...

Räkor är gott!
Stenbitsrom tycker jag mest smakar salt och färgämnen. Du vet väl att både den svarta och den röda är samma rom fast färgade i olika färger?
http://www.menyse.com/action/subProductGroup?productGroupId3=207

Sikrom är väl ungefär som löjrom, inte riktigt lika god men iaf ett bra snäpp upp från stenbitsrommen.

kalle sa...

Om jag då vänder på skalan efter min smak kanske det är ett steg upp från löjrommen, rentav? :)