17 december, 2007

Typ tapas...

I lördags kom J på den briljanta idén att vi skulle göra tapas. Jag älskar att äta smårätter!
Det blev tillslut en blandning av smårätter och några sorters toasts. Det här dukade vi upp:

  • Oliver, kalamata och stora gröna med kärnor
  • 2 sorters Chorizo
  • Ost: Patacabra, Manchego + en blåmögelost som jag inte kommer ihåg vad den hette
  • Rostat bröd som gratinerades i ugn med Chevre, honung och pinjenötter
  • Rostat bröd med en tjock skiva gravad lax, buffelmozzarella, wasabi och rivet citronskal
  • Färskostfyllda champinjoner (en halv burk Creme bonjour färskost med en halv kruka färsk oregano, flingsalt och citronsaft) doppade i soja resp balsamvinäger innan de åkte in i ugnen. Soja var bäst, nästa gång ska dom små svamparna marineras i en blandning av soja och balsamvinäger tror jag.
  • Lime och chilimarinerade räkor i olja (handskalade räkor, en röd chili, rivet limeskal, limesaft, flingsalt) som fick stå och puttra i ugnen
Till detta dracks det en flaska mycket god rioja som jag inte kommer ihåg namnet på för stunden.
Mmmm, det var jättegott!

/M

Inga kommentarer: