28 juni, 2008

Laxagne

Det här receptet på laxlasagne hittade vi i ett reklamblad för ICA. Lasagnen blev god och nu börjar vi bli sugna på att låta reklambladet vandra vidare till pappersinsamlingen. Därför, med lämpliga ändringar:

Laxlasagne
(4 port)
400 g laxfilé (i tunna skivor)
250 g broccoli
250 g blomkål
4 tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
200 g färska lasagneplattor
1,5 dl riven ost
4,5 dl mjölk+matlagningsgrädde (proportioner efter smak)
2 msk smör
1,5 msk vetemjöl
1 tsk sambal oelek/harissa
salt, peppar, muskot, olivolja

1. Sätt ugnen på 175 ºC.
2. Salta och peppra laxskivorna.
3. Hacka lök, broccoli och blomkål ganska fint och stek på hög värme i lite olivolja.
4. Smält smör i en kastrull, rör i mjöl och tillsätt mjölkblandningen långsamt under omrörning. Salta, peppra och muskotera efter fem minuter.
5. Varva grönsaker, lax, tomater och pastaplattor i en ugnsform och krydda mellan varven.
6. Rör i ost och sambal/harissa i såsen och häll över den.
7. Grädda i 45 minuter.


(För att upphovsrättfärdiga publiceringen passar jag på att säga två saker: 1. Handla gärna på ICA Kvantum i Sickla. 2. Anders Levén stod för originalreceptet.)

Inga kommentarer: