I början kunde vi få i Vilgot lite puréer med lax i, men sen tog det stopp. Nu har vi gjort ett nytt försök som faktiskt blev en succé. Så här:
Fiskgryta
ett gäng små portioner
1/2 dl jasminris
1 potatis
1/2 sötpotatis
1/2 palsternacka
100 g fisk (vi använde sej)
0,5-1 dl grädde
vatten
curry, basilika
Skölj riset, skala och tärna rotfrukterna och lägg alltihop i en kastrull. Täck med vatten och koka i 15-20 minuter eller tills allt är hyfsat mjukt. Dela fisken i bitar och lägg i den, häll i grädde, krydda med lite basilika och curry och låt koka i 5-10 minuter till, tills fisken är genomkokt. Mosa till önskad konsistens med en potatisstomp och frys in i iskubsformar.
Apropå iskubsformar är Vilgot nu uppe i fem matkuber per portion. Det kan ju vara kul att veta om några månader när jag tittar på det här receptet igen. (Hej, jag!)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar