22 november, 2008

Trekomponentspasta

Pappardelle ai due funghi
(2 port)

Steg 1
1 liten rödlök, finhackad (eller schalottenlök)
1 liten vitlöksklyfta, finhackad
1 näve torkade trattkantareller
2-3 soltorkade tomater, finstrimlade
½ dl rött vin
1-1½ dl grädde
1 snutt buljongtärning (kanske en sjättedel)

Steg 2
5-6 skivade skogschampinjoner
1 liten rödlök, i jollar (små båtar, dvs)
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
2-3 soltorkade tomater, finstrimlade
salt, peppar

Steg 3
½ pkt pappardelle (=250 g pasta)
sockerärtor, en handfull
körsbärstomater, en handfull
riven parmesan

Tillagning:

Steg 1
1. Blötlägg den torkade svampen och tomaterna i kokhett vatten någon kvart. Häll sedan av spadet och spara det.
2. Mjukfräs lök och vitlök i olivolja och/eller smör på ganska låg temperatur.
3. Höj temperaturen ett snäpp och lägg i svampen och tomaterna. Fräs vidare en stund.
4. Häll i vinet och låt puttra ihop några minuter på svag värme under lock.
5. Häll i grädden och lägg i buljongen och puttra vidare på svag värme.

Steg 2
1. Fräs alla ingredienser i olivolja i en wok eller stekpanna på ganska hög temperatur.
2. Salta och peppra, men tänk på att tomaterna redan är salta, särskilt som de inte är blötlagda.

Steg 3
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men dra bort någon minut från koktiden.
2. Låt pastan rinna av och blanda i woken med övriga ingredienser och såsen från steg 1.
3. Låt puttra ihop kort, bara så att alla ingredienser får hälsa på varandra. Det krävs egentligen ingen kokning.
4. Servera med riven parmesan.

Inga kommentarer: