30 oktober, 2007

Första posten

Nyligen hemkommen från en 3 veckor lång semester på USAs västkust tänkte jag skriva ned lite reflektioner över den mat som ätits och det vin som druckits men det får jag nog göra på fritiden.

Några reflektioner på maten under resan:
* Det går inte att få riktigt kaffe.
* I mera "redneckliknande" områden går det inte att få mat som inte dryper av fett.
* Fisk och skaldjur på västkusten är fantastiskt. Sushin i San Diego kan vara den bästa jag ätit.
* Det första riktigt bra målet mat fick vi efter en dryg vecka och då hade vi gått på ett par rejäla minor i form av resturanger som skulle vara "fina" men kändes mest som avancerad utfodring.
* Glen Ellen Inn Resturant var nog den kvalitetsmässigt bästa måltiden.
* Sjukt onyttiga frukostar, är det inte fett så är det sött.
* Vi hittade och njöt av gott vin i Sonoma (Glen Ellen)
* Världens största Bento-"låda" serverades i San Diego till det finfina priset 9 $ per tallrik. Det var inte en låda eller ens en tallrik, det var ett enormt fat med massa gott!
* Tonfisk gjordes rätt på alla ställen jag åt den. Den hade bara fått landa i pannan och vänts hastigt och råvaran var så bra att den bara smälte i munnen.

2 kommentarer:

kalle sa...

Stötte du på någon mat som känns värd att försöka upprepa här hemma? Eller vin som bör uppsökas?

Unknown sa...

Ja, en del vin men jag betvivlar att det letar sig hela vägen hit då de flesta produktioner endast låg på mellan 2000 och 100000 lådor. Så jag tror inte att det är värt besväret.
Vad gäller mat var det nog ingen specifik rätt som verkligen tog andan ur en eller så, som sagt sjukt bra sushi och bra fisk och skaldjur men annars inte så mycket att skriva hem om.